10 kg afvallen

10 kg afvallen

Je kan om verschillende redenen willen afvallen, denk aan: gezonder voelen, mooier lichaam hebben, meer zelfvertrouwen, meer energie hebben. Wat de reden ook is, het begint mentaal. De meeste mensen beginnen met afvallen, maar houden dit niet op lange termijn vol.  Motivatie om af te vallen is moeilijk te krijgen, maar in dit artikel leg ik jou uit waarom dit mogelijk is.

10 kilo afvallen in 2 wekenWanneer je gemotiveerd bent en een juiste mindset hebt, dan zul je het afvallen langer volhouden. En dan kan je 10 kg afvallen.

Waarom niet? Omdat het niet gaat om wat je weet, het gaat erom wat je doet met wat je weet. Het echte probleem is niet je lichaam, maar je gedachte. Jouw gedachten bepalen of je wel of niet verandert, niet je lichaam. We moeten van een fysiek dieet, naar een mentaal dieet.Het gaat niet om wat je weet, het gaat erom wat je doet met wat je weet. We weten allemaal wat we moeten doen om af te vallen, meer bewegen en gezond eten. Toch is 80% van de mensen niet in staat om langdurig te veranderen.

Als eerste moet je weten dat je voor 5% bewust en voor 95% onbewust gedrag vertoont. Je hebt minder invloed op je gedrag dan je dieet. Die invloed wordt groter naarmate je meer kennis krijgt over je bereik. Mini habits helpen je om structureel je gedachten te veranderen net zolang totdat dit een positieve gewoonte is geworden.

Een mini habits plan stel je op aan de hand van 2 voorwaarden.

  1. Het toepassen van de 1 minuutactie
  2. Het toepassen van de dagvastlijst methode

Motivatie om af te vallen in kleine stapjes

Motivatie om te sporten is het geleidelijke toepassen van kleine stapjes.

Doe het dagelijks

Stel je voor dat je een hele lange tijd vrij wil maken voor lezen, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen. De eerste 30 dagen is het belangrijk om elke dag minimaal 1 minuut te lezen. Wat gebeurt er als je dit niet doet? Je ziet geen resultaat. Welke in de eerste dagen, weken of maanden, maar daarna val je weer terug in het oude gedrag en dan is alles voor niets geweest.

Kies een vast tijdstip

Onze hersenen houden van structuur, het aanleren van ander gedrag gaat het beste zodra dit op vast momenten gebeurt. Er zijn 2 mogelijkheden om een vast moment op de dag te kiezen. Ten eerste kun je letterlijk een vast tijdstip nemen. Bijvoorbeeld, elke avond ga ik om 22:00 uur minimaal 1 minuut lezen. Ten tweede is het mogelijk om een flexibele moment te kiezen. Denk hierbij aan gewoontes die je elke dag uitvoert. Voorbeelden hiervan zijn ontbijten, tanden poetsen of douchen. Het is belangrijk dat het gaat om activiteiten die je elke dag doet. Je kunt dan zeggen: elke dag na het avondeten, een gewoonte die je elke dag uitvoert, ga ik minimaal 1 minuut lezen.

Houd een lijst bij

Een lijst gaat je herinneren van het uitvoeren van je gedrag. Je kunt het disciplineschema hiervoor als voorbeeld gebruiken. Zorgt ervoor dat je het disciplineschema neerlegt waar je het altijd kunt zien. Vink af wanneer je de 1 minuut actie voor die dag hebt afgerond. Of je het nu wel of niet hebt uitgevoerd, schrijf achter de dag in een enkele zin op waar het wel of niet gelukt is. Wat was de reden? Dit helpt jou na te denken of jouw gedrag waardoor het de volgende keer makkelijker wordt. Je gaat je bewuster nadenken over je eigen gedrag. Ook heb je een overzicht over hoeveel je kunt afvallen per week.

10 kilo afvallen in 2 weken

Mentaal afvallen

Mentaal is ook nee zeggen tegen ongezond eten en blijven volhouden. Ook wanneer je geen zin hebt om te sporten, kan je ook denken: ik voel mij na het sporten fitter.

Wat doe je als stress de overhand neemt? Of wanneer je je eenzaam en alleen voelt? Hieronder volgen tips die je kan toepassen:

Schrijf jouw eetgewoontes op

Wanneer je alles opschrijft wat je eet, heb je een duidelijker overzicht. Schrijf ook jouw gevoelens op waarom je bepaalde voedsel eet: angst, frustratie, eenzaamheid, stress, verveling. Dit werkt verhelderend en het geeft jou de boost om jouw eetgewoontes anders aan te pakken, namelijk op een gezondere manier.

Formuleer doelen

Waarom wil je afvallen? Schrijf dat op en lees dit elke dag. Dit zorgt voor een goede motivatie op langere termijn. Ook wanneer je het even moeilijk vind en de handdoek in de ring wil gooien, dan kan je je doelen weer inzien en geeft dit houvast.

10 kilo afvallen in 2 wekenVerander jouw eetgedrag

Vind je het bijvoorbeeld lekker om ongezonde snacks te eten zoals chips, chocolade en ijs? Probeer deze snacks dan te vervangen door andere tussendoortjes zoals fruit, salades en smoothies. Dit vermindert het hongergevoel en je krijgt minder ongezonde calorieën binnen, waardoor het afvallen wordt gestimuleerd.

Kies een rolmodel

Wanneer je een rolmodel hebt gevonden met betrekking het afvallen, kan je hem of haar gebruiken als inspiratie. Lees veel over jouw rolmodel, die heeft ongetwijfeld vele nuttige tips en tricks om het afvallen te bevorderen.

Zoek positief gezelschap

Wanneer je tegen jouw kennissen, familie en vrienden zegt dat je wil afvallen, dan kunnen zij rekening met jou houden. Misschien is er iemand in jouw kring die samen met jou wil sporten en gezonde recepten wil maken. Dat maakt het afvallen vele malen leuker en dit is ook langer vol te houden.

Dat waren enkele tips om de juiste mindset te creëren met betrekking het afvallen. Hoeveel je wil afvallen per week is voor iedereen anders. Hoe dan ook, jij gaat jouw doel halen. Motivatie om af te vallen is niet makkelijk te krijgen, klik op het onderstaande button om stap voor stap kilo’s af te vallen!

Begin nu met afvallen!

Plaats een reactie