Afvallen met shakes ervaringen

Afvallen met shakes ervaringen. Veel mensen denken dat ze het hongergevoel flink kunnen onderdrukken wanneer ze gebruik maken van eiwitrijke afslankpoeders. Een bekend voorbeeld is het Dieet Pro, dat zijn shakes om af te vallen.

Wanneer men het streefgewicht heeft bereikt, wordt er snel gestopt met dit dieet. Maar wanneer je stopt, val je terug naar het oude gewicht. Dit herhaalt zich vaak en zo ontstaat er dan een vicieuze cirkel.

Zo word je des te meer afhankelijk van de afslankpoeders, de producten van Dieet Pro zijn erg populair.

Ik ga jou in dit artikel meer over Dieet Pro vertellen. Je kan je sowieso beter niet in Dieet Pro vastbijten en ik ga jou uitleggen waarom. Ook heb ik een alternatief welke methode veel effectiever is om blijvend resultaat te zien.

Shakes om af te vallen

Nutri Dynamics heeft de shakes van Dieet Pro ontwikkeld. Ze zijn glutenvrij, suikervrij, vetvrij, vezelvrij en eiwitrijk. Er zit 79 kilocalorieën per portie. andere merken zitten vaak op de 150 kilocalorieën.

Een portie bevat:

 • L-Carnitine
 • 0,4 gram vet
 • 0,8 gram koolhydraten
 • 18 gram eiwitten

De shakes hebben de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Chocolade
 • Banaan
 • Vanille

Je kan met deze shakes zonder al te veel moeite snel afvallen.

Adviezen van Dieet Pro

Het Dieet Pro draait niet alleen om shakes, met dit dieet kan je een hoop dingen niet eten.

Shakes om af te vallenDe voeding die vermeden moet worden zijn: aardappelen, rijst, pasta en brood, want dit behoort niet in een eiwitrijk dieet. Witte rijst, brood en witte paste leiden voornamelijk tot meer schommelingen in jouw bloedsuikerspiegel. Bitterballen, patat, frisdrank en chocoladerepen zijn ook niet toegestaan.

Mocht je toch voor voeding gaan die koolhydraten bevatten, ga dan voor volkorencracker met mager beleg of volkorenboord en pasta. Dieet Pro benadrukt om bij de avondmaaltijd vooral vis, gevogelte, of vlees met groenten te nemen.

Wanneer jij een hele andere voedingspatroon hebt, dan is het volgen van dit dieet een stuk lastiger.

De werking van Dieet Pro

Shakes om af te vallenHet is een aanrader om de lunch en het ontbijt te vervangen door een shake. Door de eiwitpoeder met een glas melk of water te maken, maak je een shake.

De shakes combineer je door het eten van gezond avondeten en van gezonde tussendoortjes. Het hongergevoel van de verzadigende werken van de shakes blijft dan uit. Omdat je s’avonds gewoon jouw avondmaaltijd mag eten, is er een belofte gedaan dat dit dieet makkelijk vol te houden is.

Wanneer jij zodanig bent afgevallen dat jij in de buurt van jouw streefgewicht bent, kan je dit afbouwen naar 1 shake per dag. Ook al ben je op jouw streefgewicht, het is toch beter om af en toe een shake te drinken om het jojo-effect tegen te gaan.

Afvallen met shakes ervaringen

Er zijn gebruikers die bevestigen dat ze 2 kilo’s per week verliezen. Ook zijn er genoeg ervaringen gedeeld waaruit blijkt dat men na een paar weken niks is afgevallen. Over het algemeen is men toch wel positief. Als je alleen de voedingsadviezen zou volgen en de shakes weg zou laten, dan zou je waarschijnlijk net zo veel afvallen.

Als je koolhydraatarm eet met veel groente, crackers en soep, dan is het gewoon een kwestie van tijd voordat je kilo’s kwijtraakt. Zonder de shakes van Dieet Pro is en blijft dit alsnog een dieet. Je hebt er verder niks bij nodig, dus waarom nog Dieet Pro daarnaast nemen?

Er zijn nog meer redenen waarom jij Dieet Pro beter niet kan gebruiken.

De redenen om geen Dieet Pro shakes te gebruiken

Diarree

Er zijn mensen die zeggen dat ze door het drinken van meerdere shakes per dag last krijgen van diarree. Dit is een teken dat de spijsvertering niet goed werkt.

Wanneer er teveel water in de voedelbrij blijft zitten, ontstaat er diarree. Je krijgt hierdoor buikloop, en dit kan leiden tot uitdroging. Dit heb je natuurlijk liever niet, ongeacht je aan het afvallen bent.

De diarree hoeft niet perse te komen door de shakes. Er is een advies om voldoende vezels te eten uit fruit en groente, wanneer je dit niet opvolgt is het niet gek dat de spijsvertering niet goed meer werkt.

Je ziet vaak dat je met shakes dieten te veel focus legt op eiwitpoeders en te weinig focus op een gezond voedingspatroon.

Stress en honger

De meeste komen juist aan van Dieet Pro, dit geldt niet alleen voor dit dieet, maar ook voor andere dieet waarbij je veel honger van krijgt.

Er is een onderzoek geweest en daaruit blijkt dat de deelnemers die een dieetprogramma volgen, na drie jaar dat er maar 12% in de buurt van de streefgewicht zit. En weet je hoeveel deelnemers meer gewicht hebben gekregen? Het is bijna niet te geloven, maar 40% van de deelnemers komt aan na het volgen van een dieetprogramma.

Uit een ander onderzoek is gebleken dat een groep vrouwen die een dieetprogramma van 6 maanden hebben gevolgd, 5 jaar laten gemiddeld 3,6 kilogram zwaarder werden dan toen ze waren gestart met het programma. Hoe kan dit eigenlijk?

Wanneer het lichaam steeds 80 kilocalorieën binnenkrijgt tijdens de lunch en het ontbijt, dan schreeuwt het om eten. Uiteindelijk levert dit meer stress op en dit zorgt ervoor dat jouw lichaam de vetreserves minder snel gaat verbranden.

Je valt wel af met de lage hoeveelheden aan calorieën. Maar wanneer je gaat eten zoals je dat eerst deed, dan zet jouw lichaam niet gelijk de stressmodus uit. Daardoor komt het jojo-effect optreden.

Niet alle vitamines en mineralen zijn goed opneembaar

De shakes van Dieet Pro bevat veel vitamines en eiwitten. Het bevat de volgende wateroplosbare vitamines:

 • Vitamine C
 • Vitamine B12
 • Vitamine B11
 • Vitamine B8
 • Vitamine B6
 • Vitamine B5
 • Vitamine B3
 • Vitamine B2
 • Vitamine B1

En er zijn vetoplosbare vitamines:

 • Vitamine E
 • Vitamine D3
 • Vitamine A

Shakes om af te vallenWanneer je wil dat de wateroplosbare vitamines zich goed opnemen, is er water nodig. Hetzelfde geldt voor vetoplosbare vitamines die vet nodig hebben. Maar in een shake zit maar 0,4 gram vet en dit is dan weer net een probleem. Er zit zo weinig vet in, dat de vetoplosbare vitamines niet goed worden opgenomen in het lichaam wanneer je de shake maakt met water. Je kan dan denken dat je genoeg vitamine E, D en A binnenkrijgt, maar dit plas je er gewoon weer uit.

Om dit probleem te verhelpen is er een oplossing door de shake niet met water te mengen, maar met (soja)melk. Daardoor wordt de shake calorierijker, maar als gevolg krijg je wel meer calorieën binnen. Dit is en blijft een dilemma wanneer je gezond af wil vallen.

De shakes verandert jouw ongezonde gewoontes niet

Er wordt bij dit dieet teveel nadruk gelegd op de shakes en te weinig nadruk op het veranderen van gezonde gewoontes. Je leert dan niet om zonder shakes gezond af te vallen. Natuurlijk zijn shakes een goed hulpmiddel om af te vallen, maar gebruik niet alleen maar shakes. Dit werkt op de korte termijn maar niet op de lange termijn. Wanneer je langdurig af wil vallen, dan is het raadzaam om ongezonde gewoontes te laten liggen en gezonde gewoontes aan te leren.

Verbrand veel kilo’s zonder het gebruik van shakes!

Om gezond af te vallen, is er een handig hulpmiddel, namelijk het Ketogeen dieet. Hierin lees je hoe je zonder eiwitpoeders kunt afvallen. In ruil voor eiwitpoeders gebruik je gezondere producten die in de reguliere supermarkt te verkrijgen zijn.

Het enige wat je hoeft te doen is op het onderstaande button te klikken om gezond af te vallen!

Ik wil gezond afvallen!

Plaats een reactie