Dieet fruit en groenten naar hartelust

Fruit met weinig suiker

Fruit met weinig suiker wordt gebruikt als aanvulling op een dieet om af te vallen. Fruit is gezond, zegt men. Het bevat natuurlijke suikers en weinig kcal en voldoende vezels. Dat klopt, maar overdaad schaadt. Een dieet wat gebaseerd is op alleen maar fruit is te eenzijdig en je wordt er flauw van. Je kunt een dieet waarbij je uitsluitend fruit eet niet lang volhouden. Je krijgt tekorten aan andere stoffen die je lichaam hard nodig heeft.

Wanneer je jouw gezondheid wil verbeteren, dan wordt er vaak geadviseerd om meer fruit en groenten te eten. Maar de vraag is welk fruit gezond is en waarmee je daadwerkelijk kan afvallen. Er wordt aangeraden om fruit met weinig suiker te eten.

Hoeveel fruit per dag?

Hoeveel fruit per dag ga je eten? Gedurende zeven tot tien dagen eet je alleen fruit. Welk fruit is gezond is, is dat je uit vrijwel alle fruitsoorten mag kiezen die er zijn. Sommige fruitsoorten (banaan en druiven bijvoorbeeld) mag je niet elke dag eten. Je eet minimaal zes porties fruit per dag, mogelijk meer. Naast het eten van fruit drink je voldoende water, thee, koffie. Hieronder fruit met weinig suiker.

Dieet fruit en groenten naar hartelustHoeveel calorieën zitten er in een banaan?

Bananen bevat veel koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen. Een banaan heeft ongeveer 127 calorieën en bestaat uit 90% uit koolhydraten. In rijpe banen zitten veel glucose, fructose en suikers. Er zitten weinig vetten en eiwitten in. Verder bevat het stofjes als antioxidanten, waaronder catechine en dopamine.

Hoeveel bananen per dag?

Bananen zijn zeker gezond en voedzaam. Ze bevatten weinig calorieën en veel vezels. De meeste bananen veroorzaken geen grote pieken in de bloedsuikerspiegel. Wanneer je wil afvallen, kun je met een gerust hart bananen als onderdeel in jouw voedingspatroon toevoegen. Er wordt aangeraden om 1 of 2 bananen per dag te eten. 

Dieet fruit en groenten naar hartelustHoe gezond is een appel?

In 1 appel inclusief schil zit ongeveer 52 calorieën. Een appel bevat 0,3 gram vet, 17,6 gram koolhydraten waarvan 14 gram suiker bevatten, 2,7 gram vezels en 0,4 gram eiwitten.

Een appel bevat veel koolhydraat vezels, dus je zult niet zo snel dik worden wanneer je appels eet. De suikers zullen zich niet in vet gaan opslaan. In appel zit pectine en dit zorgt ervoor dat jouw lichaam ontgiftend en zuiverder wordt.

Te veel fruit eten

Hoewel fruit bekend staat als gezond is een eenzijdig dieet ongezond. Bij te veel fruit eten krijg je vooral vitamine c, vezels en natuurlijke suikers binnen. Gedurende een dag is dit prima voor je lichaam. Je raakt dan wat vocht kwijt omdat je een dag geen zout eet. Ook je verteringsstelsel vindt zo’n dagje fruit wel prettig. Vezelrijk fruit kan namelijk een positieve invloed op je stoelgang hebben. Maar als je zeven of tien dagen alleen maar fruit eet, is dit niet gezond. Je wordt er slap van. Je bloeddruk kan te laag worden en je suikerspiegel kan er verkeerd door beïnvloed worden. Je valt af, maar de kilo’s komen er snel weer aan zodra je weer gewoon gaat eten. Ook krijg je te weinig voedingsstoffen binnen. je hebt steeds honger. Vetten en eiwitten geven veel langer verzadiging maar die zitten niet in fruit.

Fruit met weinig suiker en koolhydraten

Fruit met weinig suiker en koolhydraten past goed bij een gezond voedingspatroon. Het bevat vitamine en mineralen en geeft je een verzadig gevoel. Fruit bevat wel koolhydraten, maar de koolhydraten in fruit is veel beter dan die in koek of snoep. Daarom hoef je fruit niet te vermijden wanneer je een koolhydraatarm dieet wil volgen. Kies dan 1 stuk fruit per dag, met dit dieet. Fruit met weinig koolhydaten in volgorde van minste koolhydraten: Avocado, bessen, nectarine, perzik, bramen, aardbei en meloen. 

Suiker in fruit en diabetes

Wanneer je diabetes hebt kun je wel fruit eten, maar kies het liefst wel fruit uit met de minste suikers en let wel op hoeveel fruit je eet. Fruit met weinig suiker in volgorde van minste suiker: aardbeien, sinaasappel, mandarijn, peer, rode appel, kiwi, kersen, mango, banaan.

Appel met minste suiker

De appel met minste suiker: Goudrenet, Granny Smith, Pink Lady, Junami. Deze appels zijn wel de meeste zure appels. Ze zijn lekker stevig en geven veel smaak af. Je kunt ze goed gebruiken als hoofdingrediënt van een appeltaart. Ze combineren heel goed met het zoete deeg. Ook zijn deze appel ideaal voor op een pannenkoek. 

Slechte fruitsoorten

De slechte fruitsoorten oftewel de fruitsoorten met veel suikers zijn: lychee, vijgen, mango, kersen, druiven. Op zich kan je deze fruitsoorten wel eten, maar doe dit dan wel met mate. Wanneer je wil afvallen, kies dan fruit met weinig suiker. Deze zijn eerder in dit artikel benoemd. 

Gezondste fruit

De gezondste fruitsoorten beval veel vitaminen en mineralen en houden jouw immuunsysteem op peil. Je krijgt er ook een glanzende huid door, eet daarom veel fruit. Deze fruitsoorten zijn het meest gezondst: Bananen, kokos, aardbeien, avocado, kiwi, blauwe bessen, grapefruit, perziken, vlierbessen, bosbessen, sinaasappel, passievrucht, watermeloen, mango, ananas, goji bessen, cranberries, appels, granaatappel, açaí  bessen, frambozen, kersen, lucuma, gedroogd fruit.

Suiker in mandarijn

Dieet fruit en groenten naar hartelust

 

In mandarijnen zit betá-caroteen. Dit wordt omgezet in vitamine A en zorgt ervoor dat je een hogere weerstand, gezondere ogen en sterkere botten krijgt. Een mandarijn bevat 27 calorieën, 0,1 gram vet, 5,9 gram koolhydraten waarvan 4,9 gram suikers, 0,5 gram vezels en 0,4 gram eiwit. Mandarijnen eten kan zeker geen kwaad om als tussendoortje te eten.

Suiker in frambozen

In frambozen zit 6-8 gram suiker per 100 gram. Ook bevat het 48 energie (kcal) en 203 (kJoule). Heeft 86,5 g water, 1,2 g eiwit, 0,5 g vet, 0 mg cholesterol, 7,6 g koolhydraten en 4,5 g voedingsvezels per 100 gram. 

Kaki fruit veel suiker

In kaki fruit zit 18,3 gram suiker per 100 gram. In kaki zit in tegenstelling tot de andere meeste andere fruitsoorten wel meer suiker. Wanneer je op dieet bent, kun je het beste fruit nemen met minder suiker. 

Afvallen met fruit. Hoeveel val je af?

Dieet fruit en groenten naar hartelustJe kunt een paar kilo kwijtraken in een week. Het gaat voornamelijk om vocht gaat en niet om lichaamsvet. Zout eten zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt Sommige mensen houden zelfs heel veel vocht vast. Door zoutgebruik kan het steeds meer worden. Dit zijn vaak oudere mensen met gezondheidsproblemen aan hart en vaten, maar ook mensen met overgewicht kunnen veel vocht opslaan. Een dieet met weinig zout kan dan nodig zijn. Een dieet met alleen fruit bevat natuurlijk ook weinig zout, waardoor je met dit dieet dus ook vaak vocht kwijtraakt. Als je een week lang alleen maar fruit eet, kun je dus een paar kilo tot wel zeven kilo afvallen. Het grootste deel is dan vermoedelijk vocht omdat er geen zout wordt gegeten. Een dieet met alleen maar fruit, noem je een crashdieet. Als er een medische reden is om een crashdieet te volgen, kan dit onder medisch toezicht soms zinnig zijn, maar dit is zeldzaam. Volg alleen een crashdieet als een arts je het aanraadt.

Welk dieet is veelzijdig en toch geschikt om af te vallen?

Een dieet gebaseerd op proteïnerijk voedsel in combinatie met alle noodzakelijk voedingsstoffen, is gezond en goed vol te houden. Eigenlijk is het geen kwestie van volhouden maar een kwestie van genieten van gezond voedsel en een andere levensstijl. Een belangrijke bijkomstigheid is dat de gezonde levensstijl van het Ketogeen dieet geen crashdieet is maar dat je er wel snel mee afvalt. Belangrijk is dat je geen honger hebt en dat je lichaam alle voedingsstoffen binnen krijgt. Daardoor heb je geen honger als je eet volgens de gevarieerde en gewaardeerde De het Ketogeen dieet lifestyle.

Het Ketogeen dieet is een lifestyle, die door steeds meer mensen ontdekt wordt. Gevarieerd eten, heerlijke recepten, een levensstijl om fitter te worden en slanker. Als je het Ketogeen dieet inkijkt, zie je meteen hoe gezond en heerlijk eten eruit ziet. De het Ketogeen dieet lifestyle zit boordevol recepten die weinig koolhydraten en veel proteïnes bevatten. Ook groentes en fruit worden niet overgeslagen er staat onder andere hoeveel fruit per dag je het beste kan eten. Je leert gezond en lekker kokkerellen met voedsel wat tjokvol noodzakelijke bouwstoffen zit. Daardoor ga je anders eten en je valt sneller af. Omdat je veel minder moe zult zijn, wordt sporten een haalbaar doel. Ook als je graag aan een fitter lichaam wilt werken ondersteunt Het Ketogeen dieet je vervolgens in alle facetten. Je body zal prachtige spieren trainen dankzij de bouwstoffen van Het Ketogeen dieet.

Waarom eenzijdig eten als je ook voor gezond kunt kiezen?

Kies je voor een dieet met alleen maar fruit, dan kies je voor een eenzijdig crashdieet. Als je dit tien dagen volhoudt ben je zeker niet fitter geworden, maar waarschijnlijk wel iets lichter in gewicht. Dan ga je weer op de gewone toer eten. Je neemt weer je bruine boterhammen met kaas, je twee stukjes fruit per dag en twee ons groenten. Omdat je zeven dagen alleen maar fruit mocht eten, neem je eens een keer een halve kant-en-klaar pizza. Je beseft niet wat een rommel erin zit, want hij smaakt je best. Mogelijk valt er eens een ongezond tussendoortje ten prooi aan lekkere trek. Dat moet kunnen, denk je bij jezelf, ik heb een week lang alleen maar appels en aardbeien gegeten.

Een week later zitten de kilo’s die je kwijt was er alweer aan. Jouw lichaam heeft tekorten gehad gedurende je fruitweek en de natuur zorgt ervoor dat je het gewicht weer terugkrijgt wat je eraf gewerkt hebt. Gedurende een crashdieet is je lichaam namelijk voedingsstoffen die je nodig hebt, tekort gekomen. Daarom ga je weer ‘gewoon’ eten. Maar ‘gewoon’ eten is in deze tijd juist ongewoon. Aan bomen groeien immers geen witte kadetjes, koekjes en pizza’s. Het gevolg is aankomen.

De natuur zorgt ervoor dat je zo moeilijk mogelijk afvalt. In een wereld waar vaak te weinig eten voorhanden is, werkt dit systeem goed. In een wereld vol supermarkten die bol staan van producten met loze kcal zonder voedingsstoffen, werkt het niet goed. Je komt snel aan maar je wordt slecht gevoed. Je lichaam vraagt om meer eten en je blijft het verkeerd eten geven. Je komt aan en daardoor raak je ontmoedigd en dus denk je dat afvallen moeilijk is. Daarom heb je wel wat zoetigheid of een portie patat verdient om je te troosten. Zo denken we maar al te vaak, maar het kan anders.

Veelzijdige voeding met bouwstoffen en smaak

Dieet fruit en groenten naar hartelustWeet wat je eet. Kies niet voor eenzijdige crash diëten. Je kent de uitkomst al. Je valt een paar kilo af maar je krijgt ze binnen korte tijd terug, met rente, in de vorm van een paar kilo extra vet. Als je voeding gaat eten waar je lichaam echt behoefte aan heeft, heb je geen honger meer, veel minder lekkere trek en het afvallen is blijvend onder controle te houden. Ben je iemand die aan zijn lichaam wilt werken door middel van training? Ook dan is het Ketogeen dieet lifestyle voor jou geschreven. Wil je eerst alleen afvallen en in de toekomst pas aan een mooi gespierd lichaam werken omdat je je nu nog niet fit genoeg voelt? Kies dan voor het Ketogeen dieet lifestyle en ontdekt het verschil tussen een hongerdieet en een voedzaam voedselpatroon. Als je gezond bent, zul je met het Ketogeen dieet heel snel fitter worden.

Het verschil kan zo groot zijn dat je van een zitzak verandert in een persoon die de wereld weer aankan. Met het Ketogeen dieet lifestyle is hongeren erg moeilijk. Ontbijt, lunch en diner zijn voedzaam en gezond. Je wordt gestimuleerd om heerlijke tussendoortjes te eten. Eten dat geen honger opwekt maar je fit maakt en verzadiging geeft, heeft een groot effect op je leven. Omdat je energieker wordt heeft dit impact op de activiteiten die je onderneemt. Gezonde mensen die de het Ketogeen dieet lifestyle toepassen zijn veel minder moe en bruisen van energie. De maaltijden zijn heel natuurlijk. Je eet gevogelte, vis, groentes, kruiden, zuivel, fruit, heerlijke wraps en zelfgemaakte pizza. Het geheim zit hem in de juiste ingrediënten.

Ja, ik wil blijvend slank worden!

Plaats een reactie