Gezonde avondsnacks

Gezonde avondsnacks: tips & tricks

Veel mensen willen afvallen en fitter worden. Eten is lekker maar helaas eten we vaak ongezond voedsel. Eigenlijk is gezond snacken niet eens zo heel erg moeilijk als je weet wat wel en niet goed voor je is. Gezonde avond snacks voor s avonds horen erbij. Dan hou je ook een dieet veel langer vol. Sterker nog, als je gebruikmaakt van een gezond voedselpatroon zoals het Ketogeen dieet lifestyle, dan is afvallen niet eens zo moeilijk. Belangrijk is dat je lekker eet en tegelijkertijd voeding binnenkrijgt. Dan zal je lichaam ook minder snel naar eten hunkeren. Wat zijn gezonde avondsnacks? Het zijn snacks die weinig kcal bevatten en toch erg lekker en goed voor je zijn. Het zijn snacks die geen honger opwekken en die voeding bevatten in plaats van loze, dik makende energie. Met deze makkelijke hapjes voor veel mensen is het dieet makkelijk vol te houden.

Voorbeelden van gezonde avondsnacks

Makkelijke hapjes voor veel mensen Vervang toast, crackers of brood als tussendoortje zo vaak mogelijk voor iets gezonds. Bijvoorbeeld een flinke plak courgette of komkommer in plaats van een cracker of een stuk stokbrood. Beleg de courgette bijvoorbeeld met een laagje smeerkaas en wat sambal met een paar plakjes komkommer. Of beleg een plak courgette met een klein beetje oude kaas of een plakje kipfilet met tomaat. Versier het tussendoortje met wat zwarte peper, of Cherry tomaatjes (in plakjes gesneden), een uienring en wat Italiaanse kruiden. Ook verse kruiden zoals fijngesneden bieslook en peterselie zijn heerlijk fris.

Verwen jezelf als je op dieet bent en hou in gedachten dat een gezonde snack gezonde voeding moet bevatten en zo min mogelijk suiker. Als een tussendoortje voedingstoffen bevat, raakt je lichaam veel sneller verzadigd omdat het krijgt wat het nodig heeft. Je bent bijvoorbeeld gewend dat je ijs of een broodje als tussendoortje neemt, terwijl het onvoldoende voeding bevat. Je suikerspiegel stijgt door de koolhydraten en zakt daarna weer snel. Vervolgens krijg je meteen weer trek in nog meer eten, terwijl je nauwelijks voedingsstoffen binnen hebt gekregen. Doorbreek deze vicieuze cirkel en kies voor gezond en lekker snacken met het Ketogeen dieet.

Courgette mini pizza maken als gezonde avond snacks

Een mini courgette pizza is vrij gemakkelijk te maken en heerlijk als gezond tussendoortje. Snij een courgette in plakjes (rond) of in de lengte (groot) en beleg deze met (niet te dikke plakken) mozzarella kaas, wat droge Italiaanse kruiden en een paar groene gevulde olijven in plakjes gesneden. Leg de kaas op de courgette en bestrooi de kaas met de Italiaanse kruiden. Snij de gevulde olijfjes in dunne plakjes en leg ze bovenop de kaas. Als je van ansjovis houdt kun je er ook nog hier en daar een stukje ansjovis overheen leggen. Na 25 minuten in de oven (200 graden) zijn deze gezonde pizza’s een goed voorbeeld van een gezond tussendoortje.

Spiesje met fruit maken. Lekker en gezond?

Makkelijke hapjes voor veel mensen Als je een dieet volgt waarbij je dagelijks fruit mag eten, dan kun je een heerlijk voedzaam spiesje maken met fruit. Het enige wat je nodig hebt zijn lange houten prikkers. Plaats per spies een druif, stukjes watermeloen of suikermeloen, verse ananas, stukjes papaja, perzik, aardbei, enzovoorts op een houten spiesje. Het fruit op de spiesjes kun je heerlijk als tussendoortje opeten. Toch past teveel suiker niet in een proteïnerijk dieet. Natuurlijk heb je in beperkte mate wel fruit nodig, maar fruit bevat ook natuurlijke suikers die je suikerspiegel kunnen beïnvloeden als je er teveel van neemt. Als gezonde avond snacks is een fruitspiesje bijvoorbeeld wel geschikt voor kinderen.

Wat is de het Ketogeen dieet lifestyle?

Een Ketogeen dieet lifestyle is een gezonde leefwijze waarbij overgewicht niet langer je probleem hoeft te zijn. Het is gericht op fit en gezond leven. De boeken zijn oorspronkelijk geschreven om je lichaam en spieren te voeden, maar afvallen is een logisch gevolg van deze leefwijze. Ketogeen dieet lifestyle staat beschreven in verschillende boeken die de verrukkelijkste recepten bevatten. Denk niet dat het hier gaat om het zoveelste receptenboek, want dit is iets anders. Alle recepten zijn meestal gemakkelijk te maken en voeden je lichaam met proteïne, vitamines, mineralen en alle overige bouwstoffen die je nodig hebt om fit te leven en om snel af te vallen. Als je erbij sport voor een mooi gespierd lichaam, krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Deze leefwijze is niet alleen geschikt voor mensen die af willen vallen en gezond willen leven, maar met nadruk ook voor mensen die regelmatig in de sportschool te vinden zijn om hun lichaam optimaal te trainen.

Gezond leven is niet zo moeilijk als je denkt

Gezond leven is een trend geworden maar ook een noodzaak. De enige reden dat het veel mensen niet lukt om slanker en fitter te worden, is omdat ze vaak niet weten hoe belangrijk gezonde voeding is en hoe heerlijk het is. Vergelijk je lichaam met een machine die optimaal wil functioneren maar de verkeerde brandstof krijgt. De machine gaat kuren vertonen, slijt sneller en op den duur functioneert het steeds minder goed. Overgewicht maakt een lichaam ziek, maar zelfs iemand met overgewicht kan ondervoed raken door gebrek aan voedingstoffen in eten. Er is dan geen sprake van te weinig eten, maar van teveel eten dat onvoldoende voeding bevat. Je krijgt tekorten terwijl je lichaam toch gewoon dikker wordt. Verniel je lichaam niet met ongezond eten. Kies voor het Ketogeen dieet lifestyle en er zal een wereld voor je open gaan.

Gezonde avond snacks met het Ketogeen dieet

Makkelijke hapjes voor veel mensen Het Ketogeen dieet bestaat uit verschillende boeken met gezonde voeding, foto’s, recepten en advies voor een ander leven. Het is een zeer uitgebreide lifestyle die je nergens in de steek laat. De maker van het Ketogeen dieet houdt met elke situatie rekening en biedt een gezonde oplossing. Het is een razend populaire lifestyle, zowel onder sporters als onder mensen die fit willen worden en/of afvallen. Het geheim van een gezond en fit leven zit uiteindelijk niet tussen je oren, maar in de voeding die je in je mond stopt, in combinatie met beweging. Voeding, geschikt om energieker te worden, zorgt ervoor dat honger tot het verleden behoort en dat je afvalt. Proteïnerijk en vitaminerijk eten zorgen ervoor dat je verzadigd raakt. Omdat je suikerspiegel niet meer in de maling wordt genomen door een overdaad aan koolhydraten, gaat afvallen en sporten gemakkelijker. Je krijgt energie om te sporten en de constante zucht naar zoetigheid of andere loze kcal, behoren tot het verleden.

Het belang van eiwitrijke recepten

Eiwitten helpen spieren op te bouwen maar hebben ook een ander effect op je lichaam dan bijvoorbeeld koolhydraten. Koolhydraten zijn suikers. Je hebt snelle en trage koolhydraten. Een voorbeeld van snelle koolhydraten is bijvoorbeeld suiker. Pure suiker wordt direct door je bloed opgenomen. Het levert kortdurend energie, maar geen voeding. Je suikerspiegel vliegt omhoog waardoor je je korte tijd energieker voelt, maar het is om veel redenen ongezond. Zodra suiker verbruikt is, zakt je suikerspiegel snel en voel futloos en hongerig. Voordat je het weet beland je in een eindeloze cirkel van eten, eten en nog eens eten. Voorbeelden van snelle suikers zijn honing, witbrood, gebak, koek en snoep, en dergelijke. Maar ook toast, crackers en veel kant-en-klaar eten bevatten veel meer koolhydraten dan je beseft.

Trage koolhydraten zijn trage suikers. Deze worden minder snel in je bloed opgenomen en geven dus ook gelijkmatiger energie af. Bijvoorbeeld vers fruit of volkorenbrood of volkorenrijst. Trage koolhydraten kunnen je echter ook dik en futloos maken als je er teveel van eet. Hoe weet je wat je wel en niet mag eten als je fitter, slanker en gespierd wilt worden? Eiwitrijk eten (zoals vlees en vis en verschillende soorten groenten) bevatten nauwelijks ongezonde koolhydraten. Veel groenten bevatten weinig of nauwelijks koolhydraten. Welke voedsel helpt je slank en fit te worden? Beperk je je koolhydraten zodanig dat je suikerspiegel netjes blijft, dan wordt je fitter en val je gemakkelijker af omdat trek in eten aanzienlijk afneemt. Het Ketogeen dieet is van A tot Z gebaseerd op deze gezonde lifestyle. Wanneer je een korte dieet wil, kan je ook een 3 dagen dieet  volgen.

Ja, ik wil gezond worden!

Plaats een reactie