Killerbody dieet

Killerbody dieet

Fajah Lourens is de schrijver van Killerbody. Wanneer je het killerbody dieet volgt, zou je een kilo per week moeten verliezen. Ook zou je na 3 maanden al een groot resultaat moeten zien, namelijk 12 kilo’s kwijt raken. Dit klinkt te mooi om waard te zijn, nietwaar? Omdat ik nader onderzoek wil doen of dit dieet echt werkt, schrijf ik dit artikel.

Fajah Lourens

Fajah Lourens is een fitnessexpert, moeder en actrice. Ze is bekend geworden uit haar rol van de bekende soapserie Goede Tijdens Slechte Tijden, ze heeft meegedaan aan So You Wanna be a Popstar en Expeditie Robinson. Daarna heeft ze bekendheid verworden door middel van haar boeken over dieet. Ze wil graag iedereen motiveren om een gezond levensstijl aan te nemen.

Killerbody dieetOp Instragram heeft ze vele foto’s van haarzelf laten zien, dat ze met een gezonde levensstijl bezig is en dat zie je terug aan haar strakke lichaam. Om een goede resultaat te laten zien, heeft ze een foto geplaatst van 3 jaar terug en het resultaat na de 3 jaar. Ze heeft nu een strak lichaam dankzij het Killerbody dieet.

Voeding

Dat het boek veel informatie geeft over voeding is een mythe. Er staat dat wanneer je de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten inneemt, je dan alles kunt eten. Op haar Instragram kan je zien dat wanneer ze van te voren weet dat ze op die dag een feest heeft in de avond, ze in de ochtend en middag niet zoveel eet. In de avond eet en drinkt ze wat ongezonder zoals alcohol en bitterballen.

Aan de ene kant vind ik dit wel een compensatie, wanneer je in de ochtend en middag niet zoveel eet en dan s’avonds losgaat met ongezonde voeding en drank. Maar aan de andere kant vind ik dit niet zo verstandig. Wanneer je dit op deze manier aanpakt, dan blijf je op hetzelfde gewicht zitten.

Het boek geeft ook veel informatie over dat elk lichaam anders is. Dus iedereen heeft een andere kijk nodig op training en voeding. Er staat ook informatie over diervriendelijk vlees, clean eten, visolie, cellulite en hoe je een vegetarisch voedingspatroon kunt maken.

Killerbody dieetDe recepten zijn relatief eenvoudig voor te bereiden, dit is ideaal voor iedereen die niet al te lang in de keuken wil staan om moeilijke gerechten voor te bereiden. Alleen zijn de smaken wat flauw, wanneer je dit op smaak wil brengen, zul je er zelf wat meer specerijen in moeten gooien.

Dieetplan

Er zijn 3 fases in het dieetplan, er wordt dan uitgelegd hoe de komende 3 maanden er voor jou uit gaat zien.

De eerste fase bestaat uit dat je caloriebehoefte gaat eten. In het boek staat beschreven dat wanneer je wil afvallen, je van het hongergevoel moet houden. Wanneer je je niet zo goed voelt, adviseert Fajah je een vetvrije bouillon.

Een vetvrije bouillon zit vol met suikers, ik vind dit best raar omdat je hiervan juist meer honger zult krijgen. De hoeveelheden eten waar je je moet houden, vind ik persoonlijk erg weinig. Je krijgt zeker het hongergevoel dat moeilijk te onderdrukken is met zo een kleine hoeveelheid eten per dag.

Daarnaast formuleer je doelen, bereken je je vetvrije massa en energiebehoefte. Je stelt een voedingsschema op voor jouw lichaam en je bekijkt of het schema voor jou werkt.

Sportdieet

Killerbody dieetNaast het letten op voeding is sporten een belangrijke een factor om af te vallen. In dit boek wordt een combinatie van krachttraining en cardiotraining aangeraden. Wanneer je aan krachttraining doet, dan behoud jij je spiermassa, daardoor kan je makkelijker afvallen. Meer spiermassa is namelijk makkelijker vet verbranden. Cardiotraining is meer een ondersteuning om tijdens het dieet energieverbruik te stimuleren. Wanneer je teveel aan cardiotraining doet kan je teveel spiermassa verliezen. Daarom zorgt het trainingsschema ervoor dat er een goede balans is van krachttraining en cardiotraining.

Killerbody dieet

In het sportdieet schema ga je je meer verdiepen over het kweken van spiermassa. Je gaat dan elke dag rijst met kip eten. Naar mijn inzien is dit schema moeilijk vol te houden, omdat het elke dag eenzijdig soort eten is. Na een week heb je het wel gezien en wil je gauw wat anders gaan eten. Er wordt in het dieetplan en sportschema veel zuivelproducten gebruikt. Wanneer je allergisch bent voor zuivel, dan kan je dit dieet niet eens volgen omdat Fajah er geen alternatief voor heeft.

Fajah heeft een trainingsschema opgesteld in haar boek. Dit is een handig hulpmiddel tijdens het sporten, thuis of in de sportschool. De oefeningen in haar boek zijn duidelijk, omdat er goede uitleg wordt gegeven en er foto’s zijn beschikbaar zijn gesteld.

Na 3 maanden?

Ik zie veel verschillende resultaten van mensen. De ene lukt het wel om 12 kilo af te vallen na 3 maanden en de ander niet. Wie dit dieet consequent volhoudt, heeft een grote kans om het doel te bereiken. De mensen van wie het niet gelukt is om na 3 maanden tijd 12 kilo af te vallen, vinden het moeilijk om dit dieet vol te houden. De ene kan bijvoorbeeld niet tegen het hongergevoel dat je moet lijden om dit dieet vol te houden en de ander heeft een zuivelallergie.

Conclusie

Ik vind dat het boek mooi is vormgegeven, de work out oefeningen zijn duidelijk. Maar ik sta niet achter haar ideeën over voeding. De recepten zijn naar mijn mening eentonig, waarbij dit dieet moeilijk vol te houden is. Wanneer je bijna elke dag kip met rijst moet eten, wil je op een gegeven moment ook iets anders gaan eten. Ook vind ik het vervelend voor de mensen die een zuivelallergie hebben, want in dit boek is er geen alternatief voor, aangezien dit dieet voornamelijk uit zuivelproducten bestaat. Dat je volgens Fajah een hongergevoel moet lijden vind ik ook onzin, dit is gewoon een afstraffing en onnodig. Met gezondere voeding kom je ook een heel eind zonder al te veel honger te hoeven lijden.

Omdat ik vind dat het Killerbody dieet beter kan, heb ik een alternatief gevonden. Met het Ketogeen dieet heb je geen last van de nadelen die je met het Killerbody dieet wel hebt. Het Ketogeen dieet bevat een meer veelzijdige voedingspatroon en de mensen die een zuivelallergie hebben kunnen dit dieet wel makkelijker volhouden. Aangezien er wat minder zuivelproducten voorkomt in dit dieet. Ook gaat het Ketogeen dieet het jojo effect tegen. Bij het Killerbody dieet moet je alsmaar honger lijden. Dat hoeft bij het Ketogeen dieet absoluut niet en zo hou je dit dieet langer vol.

Klik op het onderstaande button om blijvend slank te worden.

Ja, ik wil blijvend slank worden!

Plaats een reactie