Soepdieet weekplan: welke soepverrijker kan je toevoegen?

Soepdieet weekplan

Soepdieet weekplan is een dieet waarbij je erg veel soep eet, weinig zout, en regelmatig fruit. Het dieet duurt officieel een week en is dus eigenlijk een dieet waarmee je in korte tijd een aantal kilo kunt afvallen. Je kunt het dieet ook gebruiken als startersdieet, een opzetje voor een vervolgperiode om af te vallen. Na een weekje diëten met soepen kun je bijvoorbeeld overstappen op een dieet met veel proteïne, zoals het Ketogeen dieet.

Soepdieet weekplan: dag 1

Eet alle fruitsoorten behalve bananen. Meloenen worden aangeraden en eet veel soep.

Soepdieet weekplan: dag 2

Je mag geen fruit eten, maar wel alle groenten.

Soepdieet weekplan: dag 3

Eet zoveel fruit, groenten en soep als je wil.

Soepdieet weekplan: dag 4

Veel bronwater drinken. Verder bananen met magere melk en soep.

Soepdieet weekplan: dag 5

Drink veel bronwater en eet soep, kip, rundvlees of vis en tomaten.

Soepdieet weekplan: dag 6

Eet zoveel groenten en rundvlees als je wil en eet wat soep.

Soepdieet weekplan: dag 7

Eet veel groenten, fruit, zilvervliesrijst en soep.

Soepdieet, hoe werkt dat?

Een goed bereidde soep bevat veel groente en mager rundvlees of kip. Daardoor krijg je met een goed gevulde groentesoep al veel voedingsstoffen binnen die je dagelijks nodig hebt. Dit soepdieet wordt aangevuld met fruit omdat je ook fruit nodig hebt. Er zitten voor en nadelen aan dit soepdieet. Je mag bijvoorbeeld geen zout gebruiken waardoor de soepen snel flauw zullen smaken. Het soepdieet is zoutloos omdat je door weinig zout te gebruiken een paar liter vocht kunt kwijtraken. Mensen die vocht vasthouden zullen zelfs meer dan een paar liter vocht kwijtraken. Teveel zout is nooit goed voor je, maar als je overgewicht hebt kan het je lichaam extra zwaar maken. Gebruik daarom altijd zout met mate. Als je dit soepdieet wilt volgen met zout in de soepen, probeer het zout dan tot een minimum te beperken.

Dieet met soepen, dagmenu’s

Wanneer je dit dieet gaat volgen zijn er een aantal zaken niet toegestaan. Je mag bijvoorbeeld officieel geen zout in je soep gooien, maar ook brood of koek, alcohol en koolzuurhoudende drankjes zijn niet toegestaan. Je mag wel magere zuivel en vruchtensap zonder suiker drinken. Dagelijks drink je soep van mager vlees en groeten die weinig of geen koolhydraten bevatten. Je doet dus geen peulvruchten, bonen of aardappels door de soep. Je vult je menu aan met wat fruit en voldoende vocht. Van een soep zonder zout (of heel weinig zout) mag je elke dag zoveel eten als je wilt. Bijvoorbeeld zeven koppen op een dag of meer. Volg dit dieet niet langer dan een week. Vul de maaltijden aan met fruit en magere zuivel, zoals magere melk of karnemelk. Toegestaan fruit zijn: meloen, watermeloen, appel, peer (niet meer dan twee per week), druiven (niet meer dan vijf per dag), overige fruitsoorten, uitgezonderd banaan. Pas ook op met Avocado, dadels, mandarijnen en sinaasappel. Er zitten toch al snel wat teveel kcal in deze vruchten als je dit onbeperkt zou eten. Deze vruchten kun je dus beter niet nemen in je dieetweek.

Soepverrijker: de verschillende varianten

SoepverrijkerEr zijn veel soepdieet varianten. Je maakt een soep van groentes die er bekend om zouden staan dat ze helpen om sneller vet te verbranden. Of dit verder onderzocht is, is niet geheel duidelijk maar mensen die het dieet volgen vallen een paar kilo tot soms wel vijf kilo (soms meer) per week af. Omdat je gedurende een week geen toegevoegd zout gebruikt, val je een groot deel vocht af en een deel vet. Per dag maak je soep van bijvoorbeeld: drie liter water, een ui per liter water in stukjes gehakt, lekker veel selderij naar smaak, twee tomaten, een groene of rode paprika, de helft van een witte kool in stukken gehakt, worteltjes of peen naar smaak, rozemarijn (vers), tijm en oregano, mager soepvlees. Je kunt naar hartenlust afwisselen met groentes, gebruik alleen geen bonen, peulvruchten of andere groentes of knolgewassen met veel koolhydraten, zoals aardappels. Hieronder zie je wat voorbeelden van een soepdieet recept.

Vlees als soepverrijker?

SoepverrijkerVlees geeft het soepdieet een belangrijke basis. Rundvlees of kip zijn geschikte soorten om bouillon van te trekken. Gebruik alleen magere vleessoorten en laat het vlees goed gaarkoken. Het vlees wat in de soep zit mag je gewoon met de soep opeten. Andere vleessoorten die je gebruiken kunt zijn runderpoulet of kalkoen.

Zout als soepverrijker?

SoepverrijkerSoep om af te vallen wordt vaak zoutloos gegeten , er zijn ook mensen die dit te saai vinden en wel gebruik maken van bouillon met zout. Als je hiervoor kiest zul je wat minder snel afvallen maar als je toch al niet zoveel vocht vasthoudt, zal dit niet heel veel schelen. Eet echter niet teveel zout want dat is sowieso niet gezond en ook heeft het snel een negatief effect op je lichaamsgewicht. Om meer smaak te geven aan soep kun je gebruikmaken van kant- en klaar producten zoals een pakje soepverrijker, of bouillonblokjes, maar je kunt de soep ook prima op smaak maken met zout uit je keukenkastje in combinatie met verse kruiden. Hoe meer zout je soep bevat, hoe minder vocht je kwijt zal raken en dus dan val je dan ook wat minder af in een week.

Mag je bij het soepdieet helemaal geen aardappels of bananen eten?

Je mag een dag per week een aardappel eten, op de tweede dag van je dieet. Deze kook je in de schil en eet je als hij gaar is met een beetje boter. Ook mag je een bananendag inlassen. Je eet dan ook soep maar ook maximaal acht bananen op een dag. Het beste is om dit op de vierde dag van het dieet te doen, dan is je lichaam er ook echt aan toe. Vul de bananen aan met halfvolle melk naar smaak, bijvoorbeeld om een smoothie van banaan met melk te maken.

Opkikker soep afvallen

Op de derde dag van het dieet mag je onbeperkt (toegestaan) fruit en groenten naast de soep eten. Je kunt bijvoorbeeld ontbijten met een kom soep en een doosje aardbeien. Twee uurtjes later kun je een bordje gekookte spinazie eten met gekookte wortels. Tussendoor een salade van een salade met paprika en kruiden. Eet een kommetje soep zodra je maag weer leeg is, en ’s avonds een groot stuk watermeloen met aardbeien en perziken. Kortom: je kunt lekker veel variëren met soep, groentes en mager fruit. Een opkikker soep afvallen is nog nooit zo smaakvol geweest.

Soepdieet hartstichting

De hartstichting is een voorstander om gezonder te worden. Soepdieet hartstichting benadrukt een grote fout die veel mensen maken wanneer ze het soepdieet volgen. Wanneer het soepdieet wordt gevolgd denkt men al snel dat dit een goede manier is om af te vallen. Maar er wordt veels te veel zout in de soep gedaan. Daar krijg je onder andere een verhoogde boeddruk, hart en vaatziekten, nierziekten en botontkalking door.

Klik op de onderstaande afbeelding wanneer je zeker weten een goede gezonde dieet wil volgen.

Soepdieet nadelen

Dit is lastig te zeggen. Bij twijfel kun je altijd het beste even aan je huisarts vragen of je een dieet van soep met fruit mag volgen. Voor mensen met lage bloeddruk of andere gezondheidsproblemen is overleg met een arts of diëtiste altijd aan te raden. Van een dieet met weinig zout zal je bloeddruk zeer waarschijnlijk lager worden. Zout heeft namelijk direct een bloeddrukverhogend effect en als je dus heel weinig of geen zout eet, is de kans groot dat je bloeddruk lager wordt. Als je van nature al een lage bloeddruk hebt zout je soep dan gewoon met mate en bij twijfel altijd overleggen met een arts.

Soepdieet ervaring

Als je na zeven dagen klaar bent met het soep dieet, ben je drie tot zeven kilo afgevallen. Als je nog meer wilt afvallen, kun je overstappen op het Ketogeen dieet. Hier staan heerlijke gerechten met vlees, fruit en groenten centraal. Het afvallen gaat dan verder en je maakt kennis met een heleboel heerlijke recepten waarmee je gewicht kunt verliezen. Je kunt dit dieet volgen als je van vlees, vis, fruit en groentes houdt, maar ook als je vegetariër bent.  De Ketogeen dieetboeken hebben voor elk wat wils en zijn zeer gevarieerd. De Ketogeen dieetrecepten zijn niet alleen geschikt voor mensen die graag snel en veel gewicht willen verliezen, maar ook voor sporters. Het Ketogeen dieet wordt zeer goed ontvangen door mensen die het dieet gebruiken.

Ja, ik wil afvallen!

Plaats een reactie