Meest gestelde vragen over afvallen

Hoe motiveer ik mezelf om af te vallen?

Wees bewust wat je nu eet en hoeveel. Stel jezelf de vragen wat gezond is en wat niet. Wat kan je in plaats van ongezonde voeding eten?

Maak de stappen concreet bijv: ik neem in plaats van frisdrank, water. Stel jezelf ook de vraag of je het op de lange termijn kan volhouden, want dan is het dieet het meest effectief.

Welk ijsje kun je kiezen als je minder calorieën wilt eten?

1 waterijsje bevat 40 kcal
1 bolletjes sorbetijs bevat 40 kcal
1 bolletje yoghurtijs bevat 70 kcal
1 bolletjes roomijs of softijs bevat 100 kcal

Wanneer je zou moeten kiezen tussen de bovenstaande ijsjes, kies dan eerder voor een waterijsje of voor sorbetijs, deze bevat de minste calorieën. Roomijs of softijs bevat de meeste calorieën.

Hoe zwaar mag ik zijn?

Hoe zwaar je mag zijn, hangt af van jouw gewicht in verhouding met jouw lengte. Dit wordt berekent met de Boddy Mass Index (BMI) Meter. Wanneer de BMI te hoog of te laag is, dan heb je meer risico’s op ziekten.
Bereken hier jouw BMI.

Hoe ontstaat overgewicht?

Wanneer je meer energie binnenkrijgt dan nodig is, dan wordt je zwaarder. Meest voorkomende situatie is dat er meer ongezond eten naar binnen gaat, zonder te sporten.

Kom je aan van eten na 8 uur ’s avonds?

Nee, het maakt niet uit op welke moment van de dag je eet of drinkt. Het is belangrijker hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt. Wanneer je daarop let, dan kom je niet aan.

Helpt grapefruit- of citroensap om af te vallen?

Nee, grapefruitsap of citroensap helpt niet om af te vallen, omdat dit een fabeltje is. Er is geen bewijs dat dit invloed heeft op de vetverbranding.

Kun je dik worden van te weinig eten?

Nee, je kunt niet dikker worden wanneer je minder en gezonder eet. Wanneer je minder eet, dan val je altijd af.

Is diëten ongezond?

Wanneer je over een langere tijd te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt dan kun je ziek worden door vitaminetekorten. Bij een te kort aan energie, kan de spierweefsel worden afgebroken.

Mag ik een beetje afvallen met een gezond gewicht?

Zo lang je geen ondergewicht hebt of krijgt, dan is afvallen geen probleem.

Hoeveel keer per dag moet ik eten bij afvallen?

Bij het afvallen is minder en gezonder eten het belangrijkste. Het maakt niet uit of je, 4, 5 of 6 keer per dag eet. Je kan bijvoorbeeld ook 6 kleine maaltijden nemen in plaats van 3 grote maaltijden. Als er maar rond de 1650 kcal binnenkomt.

Kan ik afvallen met smoothies of pillen?

Waarschijnlijk val je op de korte termijn af met smoothies en pillen, maar wanneer je weer hetzelfde eet, dan krijg je het oude gewicht terug. Je kan beter op een gezondere manier bezig zijn met afvallen. Schrijf je in voor gratis tips op deze site om meer inzichten te krijgen over gezond afvallen.

Hoe kan ik snel en gemakkelijk afvallen?

Op een ongezonde manier kan je best snel en makkelijk afvallen. Je verliest dan voornamelijk vocht en geen vet. Dan krijg je het jojo-effect, in het begin val je veel af, maar later kom je al die kilo’s toch weer aan.

Het beste is om op een gezonde manier af te vallen, dit gaat geleidelijker en op de lange termijn werpt dit zijn vruchten af. Schrijf je in voor gratis tips op deze site, je krijgt meer inzichten in gezonder afvallen en dit werkt motiverend.

Ik eet heel weinig en val niet af: hoe kan dat?

Er zijn verschillende redenen waarom je niet afvalt wanneer je weinig eet. Wanneer je ernaast ook sport, dan kan je meer spieren hebben gekregen. Spieren zijn zwaarder dan vet, daarom val je niet af. Het beste is om het dieet op een gezonde manier vol te houden.

Gaat het afvallen beter als ik veel water drink?

Het maakt niet uit hoeveel water je drink. Wel scheelt het wanneer je frisdrank of vruchtendrank vervangt door water. Het scheelt in calorieën en daardoor val je af.

Hoe kan ik afvallen, als ik niet kan sporten?

Wanneer je niet kan sporten door bijvoorbeeld een beperking, dan kan je het beste meer op jouw voeding te letten. Door gezonder te eten val je uiteindelijk af.

Word je dik als je elke week friet eet?

Bij het eten van 1 portie friet per week word je niet dik. Het het is niet erg, als je maar verder gezond en gevarieerd eet, het gaat om de balans.

Moet ik meer eten als ik meer beweeg?

Het is niet nodig om meer te weten wanneer je meer beweegt. Als je maar volgens de Schijf van Vijf eet, krijg je voldoende voedingsstoffen binnen.

Alleen fanatieke sporters die minimaal 3 keer per week 1 of meer uren gaan trainen, moeten meer eten, omdat ze veel energie gebruiken.

Plaats een reactie