Weight Watchers punten

Weight Watchers punten is een uitleg hoe de puntentelling wordt gedaan. Weight Watchers een hulpmiddel is voor iedereen die een druk leven heeft en waarbij het afvallen moeilijk vergaat. Ook kun je alles nog eten. Dit is te mooi om waard te zijn, toch? Daarom zoek ik voor jou uit of Weight Watchers de moeite waard is. Ik deel dan de Weight Watchers ervaringen en ik zal hierbij de voor en nadelen ervan vertellen.

Hoe is Weight Watchers ontstaan?

Weight Watchers  puntenWeight Watchers is een methode om af te vallen en dit bestaat sinds 1963. De oprichter is de Amerikaanse Jean Nidetch. Zij had meerdere pogingen gedaan om af te vallen, daarbij zocht zij hulp bij haar vriendinnen die ook wilden afvallen. Steeds meer mensen gingen met de groep meedoen en zo ontstond Weight Watchers. Daarbij konden ook andere mensen geholpen worden om af te vallen.

Uiteindelijk is Weight Watchers wereldwijd uitgegroeid dat actief is in 29 landen. Ongeveer 1 miljoen mensen volgden iedere week het programma. In Nederland zijn dat ongeveer 17.000 mensen.

Weight Watchers

Weight Watchers is eigenlijk geen dieet, omdat je alles mag blijven eten. Het is meer een programma om jou ervan bewust te maken van wat je eet en de hoeveelheid ervan. Wanneer jij hiervan bewust bent, kan je jouw ongezonde levensstijl veranderen in een gezond levensstijl. Als resultaat verlies je dan gewicht.

Het belangrijkste is dat Weight Watchers voornamelijk gericht is op de lange termijn en dat afvallen meer is dan alleen minder eten. Bij Weight Watchers kan je deelnemen aan groepsbijeenkomsten, maar ook kan je zelfstandig het programma online volgen. Het online programma wordt steeds populairder.

Wat zijn de 4 pijlers van Weight Watchers?

Na 50 jaar heeft Weight Watchers 4 pijlers opgezet. Daaruit wordt dan duidelijk wat je van Weight Watchers kan verwachten.

  • Gedrag. Wanneer jij jouw gedrag verandert, dan gaat dat zeker helpen om af te vallen. Je leert dan hoe je jouw gedrag op een positieve manier kan beïnvloeden. Je zal het zelf moeten doen, maar je krijgt er ook hulp bij.
  • Voeding. Tijdens het afvallen is het natuurlijk belangrijk om op de juiste voeding te letten. Maar wat is precies de juiste voeding? Weight Watchers helpt jou om inzicht te krijgen wat je beter wel of niet kan eten.
  • Beweging. Om jouw lichaam in goede conditie te houden, is vijf keer per week een half uur bewegen genoeg.
  • Support. Wanneer jij voldoende steun krijgt van jouw omgeving, wordt de kans groter dat jij het dieet langer volhoudt. Krijg je geen steun van jouw omgeving, dan kan je die gewoon vragen.

Weight Watchers punten

Weight Watchers  puntenSinds 2010 maakt Weight Watchers gebruik van ProPoints, dit is een uniek puntensysteem.

In het begin van het programma, vul je jouw lengte, geslacht, leeftijd, huidige gewicht en streefgewicht in. Weight Watchers maakt op basis van deze gegevens voor jou hoeveel dagpunten je kunt gebruiken. Meestal ligt dit aantal tussen de 30 en 40 punten, dit wordt langzaam afgebouwd.

Naast deze punten heb je nog 49 weekpunten te besteden. Dit kun je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld zin hebt in iets ongezonds of uit eten wil gaan. Maar het is niet verplicht om deze punten te gebruiken. Wanneer je deze punten niet gebruikt, zul je meer afvallen, je kan dus zelf kiezen.

De laatste punten zijn de Active Points. Door te sporten kun jij deze punten verdienen, vervolgens kun je zelf bepalen of je deze punten gebruikt aan eten of niet. Ook bij deze punten geldt, hoe minder je ze gebruikt, hoe sneller je gewicht verliest.

Je weet nu hoeveel punten je kunt gebruiken, maar hoeveel punten zijn de voedingsmiddelen waard die jij eet? Voor ieder voedingsmiddel heeft Weight Watchers een bepaald aantal punten toegekend. Op basis van de voedingswaarden die de producten bevatten en hoeveel jouw lichaam hiervan nodig heeft zijn deze punten toegewezen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er bepaalde voeding er niet tussen staan, want Weight Watchers heeft keuze uit meer dan 6.000 verschillende voeding.

Om een indruk te krijgen hoeveel punten worden toegerekend op de veel voorkomende punten zijn. Een pizza is 25 punten of meer waard, wanneer dit 35 punten per dag is, is het kiezen voor een pizza niet verstandig.

Wanneer je kiest voor fruit en groente, dan betekent dit dat het een groene logo bevat. Dit houdt in dat je er weinig tot geen punten aan verliest. Op deze manier hoef jij geen honger te lijden tijdens het programma. Ook bij een telvrije dag kan je onbeperkt voeding eten die het groene logo heeft.

Het verschil tussen een propoints lijst en een smartpointslijst

Je kan met allebei punten berekenen, toch is er een verschil. Het propoints lijst wordt op de oude manier berekend. Dit puntensysteem werd in 2010 ingevoerd. Tegenwoordig is er een nieuw systeem genaamd smartpointslijst. Dit wordt op een compleet nieuwe manier berekend. Je kan deze 2 points niet meer met elkaar berekenen. Je kunt hier het puntenlijst Weight Watchers afdrukken.

Wat is het verschil tussen offline en online programma?

Weight Watchers heeft een offline en een online programma.

Weight Watchers  puntenWanneer je een druk leven hebt, is het online programma erg handig. Je kan dan de Weight Watchers app downloaden op jouw smartphone of tablet, zo heb je dat altijd bij de hand. Of je kunt natuurlijk gewoon op de website Weight Watchers in de gaten houden. Je hebt dan toegang tot maaltijden, advies, recepten, workout demo’s en andere hulpmiddelen.

De meeste tijd ben je kwijt aan het bijhouden van wat je precies hebt gegeten en je moet jezelf één keer per week wegen. Omdat je dit in je eentje moet doen, kan dit wat discipline vergen. Wanneer dit jou niet bevalt kan je altijd gebruik maken van het offline programma.

Weight Watchers  puntenHet offline programma is meer een cursus/bijeenkomst. Je kan dan elke week naar een cursus bij jou in de buurt gaan, dit doe je samen met jouw coach van Weight Watchers. Daarbij bespreek je wat er goed of fout is gegaan. Je kan ook samen met jouw medecursisten jouw dieetervaringen bespreken, dit kan de motivatie aanwakkeren. Daarnaast heb je toegang tot Weight Watchers Assistent. Je krijgt dan professioneel advies en andere hulpmiddelen ter beschikking.

Is Weight Watchers de moeite waard?

Werkt Weight Watchers eigenlijk?

Dit programma is getest en dit zit goed in elkaar. Je krijgt dan de juiste ondersteuning en dit zorgt ervoor dan je dan effectief aan de slag kunt gaan met gezond afvallen.  Met het ProPoints systeem probeert Weight Watchers jou te leren om goede keuzes te maken.

Maar je bent voor een groot deel afhankelijk van jezelf. Je moet jouw punten bijhouden, bepalen wat je eet en je moet de juiste keuzes maken of je fastfood of groente eet. Met Weight Watchers krijg je meer inzicht wat je eet en wanneer je het eet.

Doordat dit meetbaar is, is de kans groter dat je langzamerhand vanzelf de juiste keuzes gaat maken betreft gezond eten. Uiteindelijk hoef je na een tijdje de ondersteuning van Weight Watchers niet meer te gebruiken om zelf gezonde keuzes te maken.

Weight Watchers ervaringen

Ik heb Weight Watchers zelf gebruikt en heb de verhalen van mijn omgeving gehoord. Ik had zelf problemen met de Weight Watchers app. Die liep vaak vast of werkte helemaal niet meer. Om mij heen hoor ik dat de meeste mensen de formules en puntenberekening van Weight Watchers best wel ingewikkeld vinden. Omdat dit ingewikkeld is, krijg je de neiging om er snel mee te stoppen.

Wat werkt wel?

Ik heb goed nieuws! Na het proberen van Weight Watchers wilde ik gewoon een dieetprogramma hebben dat wel werkt. Ik heb voor jou uitgezocht welke dieetprogramma bij mij en mijn omgeving wel werkt. Welke dieetprogramma werkt dan wel voor een kleine moeite?

Na veel dieetprogramma’s geprobeerd te hebben ontdekte ik dat het Ketogeen dieet de moeite waard is, omdat dit het jojo-effect tegengaat, waardoor jij op een lange termijn vele kilo’s verliest. Er is niks ingewikkelds aan, alles staat duidelijk beschreven. Het is de snelste, makkelijkste en lekkerste oplossing om blijvend resultaat te boeken. Waar wacht jij nog op? Klik op het onderstaande button om af te vallen op een leuke en snelle manier!

Ik wil nu afvallen!

Plaats een reactie